2 april 2012

Kavring


Kavring  
1 bröd    
  • 460 gram rågsikt
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk malda brödkryddor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 500 gram filmjölk
  • 175 gram ljus sirap
  • 50 gram finriven morot - kan uteslutas
Rör ihop filmjölk, sirap och morot.
Blanda salt, kryddor och bikarbonat för sig
och blanda ner det och mjölet i smeten.
Rör samma till en ganska kladdig deg.
Häll i en smörad brödform.
Ställ in brödet längst ner i ugnen i 175 grader
och grädda i ca 1½ - 2 timmar.
Här får man prova sig fram efter smak och ugn.
Lägg på folie när brödet fått fin färg, efter ca 40 minuter.

Brödet kan med fördel "vila" till nästa dag, men vem kan vänta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar