1 april 2012

Lisas morotskaka


Jag har fixat till receptet så det passar en långpanna.
Dom flesta har ju sina egna favoritrecept och
här kommer mitt (från början moster Kerstins) recept på morotskaka.
Receptet är i vikt, som alla mina favoritrecept.

Morotskaka
  • 240 gram ägg
  • 400 gram strösocker
  • 300 gram vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 1/2 tsk vaniljsocker
  • 400 gram finrivna morötter
  • 165 gram olja


Glasyr
  • 200 gram Philadelfiaost, orginal
  • 120 gram smör
  • 520 gram florsocker
  • Karamellströssel

Börja med att ta fram smöret så det hinner att mjukna.
Vispa ägg och strösocker.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Blanda finrivna morötter och olja i en annan skål.
Vispa samman allt till en smet.

Smöra och bröa en långpanna, jag bröar oftast
mina mjuka kakor med mannagryn.

Ställ in i ugnen ca 30 minuter 175°
här får man testa sig fram i sin egen ugn.

Låt kakan svalna ca 30 minuter.

Gör under tiden glasyren.
Rör smör och Philadelfiaost tills det är väl blandat,
rör sedan i florsockret tills det är en jämn och fin glasyr.
Bred glasyren jämt över kakan, själv använder jag pannkaksvändaren.
Strö karamellströssel över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar