Jag har fixat till receptet så det passar en långpanna.
Dom flesta har ju sina egna favoritrecept och
här kommer mitt (från början moster Kerstins) recept på morotskaka.
Receptet är i vikt, som alla mina favoritrecept.
Morotskaka
Dom flesta har ju sina egna favoritrecept och
här kommer mitt (från början moster Kerstins) recept på morotskaka.
Receptet är i vikt, som alla mina favoritrecept.
Morotskaka
- 240 gram ägg
- 400 gram strösocker
- 300 gram vetemjöl
- 2 tsk kanel
- 1 1/2 tsk bikarbonat
- 2 tsk bakpulver
- 2 1/2 tsk vaniljsocker
- 400 gram finrivna morötter
- 165 gram olja
Glasyr
- 200 gram Philadelfiaost, orginal
- 120 gram smör
- 520 gram florsocker
- Karamellströssel
Börja med att ta fram smöret så det hinner att mjukna.
Vispa ägg och strösocker.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Blanda finrivna morötter och olja i en annan skål.
Vispa samman allt till en smet.
Smöra och bröa en långpanna, jag bröar oftast
mina mjuka kakor med mannagryn.
Ställ in i ugnen ca 30 minuter på 175°
här får man testa sig fram i sin egen ugn.
Låt kakan svalna ca 30 minuter.
Gör under tiden glasyren.
Rör smör och Philadelfiaost tills det är väl blandat,
rör sedan i florsockret tills det är en jämn och fin glasyr.
Bred glasyren jämt över kakan, själv använder jag pannkaksvändaren.
Strö karamellströssel över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar