Till helgens påskbord är det dags för dessa goda laxrullar.
Här kommer ett recept på en av familjens favoriter, till jul, påsk och andra helger,
dom passar perfekt på plockbordet, lätta att göra och jättegoda.
Som alla mina recept är det i vikt.
· 130 gram creme fraiche 34 %
· 200 gram philiadelfiaost, original
· 10-20 gram pepparrot, tub
· 1 msk finhackad dill
· 1 msk finhackad gräslök
· 350 gram kallrökt lax i skivor
Funkar ju med gravad eller vanligt rökt lax också
· isbergssallad
· mjukt tunnbröd
(4 1/2 st rektangulära till denna satsen)
Jag gör ”kladdet” kvällen före,
då får det smaka in sig.
Rör ihop crème fraiche, philiadelfiaost
pepparrot, dill och gräslök.
Pepparroten är verkligen en smaksak i styrka,
man får prova sig fram.
Bred ”kladd” på tunnbrödet
Lägg på lax och sallad
Rulla ihop som en rulltårta,
Skär i bitar.
Ibland äter vi bara laxrullar som smörgås och då har vi dom hela.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar