08 april 2012

Lisas rödbetssallad


Lägger ut mitt recept på rödbetssallad i den här bloggen också.
Till julen 2008 bestämde jag mig för att fixa egen rödbetssallad
istället för att köpa färdig, som enligt ett TV-program innehöll en massa onyttigt. 
Varför jag inte gjort det förut har jag ingen aning om,
den är mycket godare än köpt och snabbt går det att röra ihop den.

Mitt recept på rödbetssallad kommer här om någon vill prova:
Jag gör alla mina recept i vikt, då smakar det lika gott varje gång :)

Färdig rödbetssallad

ca 3 ½ dl eller 425 gram.

-200 gram inlagda rödbetor
-15  gram finhackad gul lök
-30 gram finhackat äpple
-30 gram finhackad ättiksgurka
-10 gram brun farin
-10 gram senap
-40 gram majonnäs
-70 gram crème fraiche
-50 gram grädde
-1 krm salt
-1 krm grovmalen svartpeppar

Vispa grädden.
Blanda i majonnäs, crème fraiche, senap och farin.
Fintärna äpple, lök och gurka.
Tärna rödbetorna.
Blanda ihop alla ingredienser.
Smaka av med salt och peppar.

Ställ salladen kallt, ca ett dygn före servering, rör om ett par gånger.

Jag använde…
Felix skivade rödbetor
Mor Annas smörgåsgurka, jag tog bort skal/kanter
Findus äkta majonnäs, originalet
Johnny´s senap, söt-stark
Vispgrädde 40%
Lätt crème fraiche

Smaken kan ju skilja sig åt lite beroende på val av tex. senap, äpple, lök och gurka.

Bla till Janssons frestelse är denna sallad ett måste, även på vårt jul- och påskbord.

2 kommentarer:

  1. Jag älskar rödbetsallad,
    och ska nog prova ditt recept nästa gång.
    Kramiz!!

    SvaraRadera
  2. Hej Lisa!
    Jag måste berätta att jag fortfarande gör din rödbetssallad som du delade med dig i gruppen "Öppet för trevligt småprat" för flera år sedan. Den är så god. jag har sparat den på min julmatsblogg här: http://godjuligen.blogspot.se/2014/12/lisas-rodbetssallad.html Hälsningar och God Jul Ulla-Britt/EvaP

    SvaraRadera